UPM Raflatac je prvi lansirao termo papirne etikete sa 100% recikliranim vlaknima

objavljeno u Aktuelnosti, Novosti

UPM Raflatac prednjači uvođenjem čitavog asortimana proizvoda sa papirnim etiketama napravljenih od 100% recikliranih vlakana dizajniranih za potrebe etiketiranja hrane, maloprodaje i logistike. Asortiman uključuje prve komercijalno dostupne termalne papirne etikete bez fenola napravljene od 100% recikliranih vlakana. Ove etikete su dobar izbor za aplikacije za logistiku i maloprodaju i doprinose ukupnoj održivosti u sveri pakovanja.

Novi asortiman proizvoda UPM Raflatac nudi vlasnicima brendova način da povećaju udeo recikliranih materijala u svojoj ambalaži. Ovo smanjuje pritisak na šume i omogućava kružnu ekonomiju. Asortiman je FSC® sertifikovan i etikete održavaju iste funkcionalnosti kao materijal za etikete napravljen od devičanskih vlakana.

„Potreba za smanjenjem otpada i smanjenjem pritiska na izvore sirovina je evidentna i sve je veća. Jedan od načina da se to postigne je recikliranje materijala. Nastavljamo da vodimo put u održivom obeležavanju dok na tržište uvodimo termo papirne etikete sa 100% recikliranim vlaknima. Prelazak na ove oznake nudi niz prednosti u pogledu održivosti i za vlasnike brendova i za životnu sredinu“, kaže Ville Pollari, direktor poslovnog segmenta VIP & Prime, UPM Raflatac.

Novi asortiman UPM Raflatac proizvoda uključuje premazani papir dizajniran za visokokvalitetno obeležavanje hrane, kao i termalne etikete bez fenola koje su odličan izbor za logistiku i maloprodaju.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas.