UPM Raflatac dobija prvo svetsko priznanje APR za štampanu PP etiketu koja poboljšava vodu za pranje PET-a

objavljeno u Aktuelnosti, Novosti

UPM Raflatac, globalni dobavljač inovativnih i održivih materijala za etiketiranje, nedavno je dobio priznanje APR (Asocijacija reciklera plastike) sa štampanim PP etiketama u procesu reciklaže PET-a sa UV flekso mastilom i lakom.

„Uzbuđeni smo što smo prepoznati zbog naše kontinuirane posvećenosti kružnoj ekonomiji. Prepoznavanje naših BOPP etiketa osetljivih na pritisak sa RV85C za PET boce za upotrebu sa APR odobrenim sistemom mastila dalje pruža potpuno rešenje vlasnicima brendova,” izjavila je Gabrielle Vhittaker, direktorka, SBU za filmove i specijale, UPM Raflatac, Amerika.

Prema APR komitetu za reviziju, imenovanom u skladu sa procedurama operacije priznavanja APR-a, podaci su „ispravno dobijeni od strane kvalifikovane laboratorije i u potpunosti su predstavljeni kako bi pokazali da lak i mastila na podlozi za etikete osetljive na pritisak APR Recognted ispunjavaju ili prevazilaze sve kritične smernice .”

Zaštićeni PP premazan gornjim slojem sa zaštićenim lepkom za ispiranje vodi do čistijeg toka reciklaže PET-a koji omogućava poboljšanu reciklažu PET boca i kontejnera. Ovo priznanje rešava problem u celoj industriji kontaminacije reciklažnog toka sa ispiranjem mastila i/ili komponenti mastila tokom ciklusa pranja vrućim kaustikom.

Udruženje reciklera plastike je međunarodno trgovačko udruženje koje predstavlja industriju reciklaže plastike. Kompanije članice APR-a posvećene su uspehu reciklaže plastike. Članstvo obuhvata celu industriju i svojim učešćem kompanije članice APR-a oblikuju budućnost naše industrije. Za više informacija kontaktirajte nas.