UPM je uključen u Dov Jones indeks održivosti 10 godina zaredom

objavljeno u Aktuelnosti, Novosti

UPM je naveden u Dov Jones evropskim i svetskim indeksima održivosti (DJSI) za 2021-2022 kao jedina kompanija u svojoj industriji. Indeksi DJSI pokrivaju ekološke, društvene i upravljačke aspekte odgovornosti.

„Oduševljeni smo i ponosni što je naša dosledna posvećenost održivosti prepoznata u ovom indeksu već deceniju“, kaže Sami Lundgren, potpredsednik, UPM odgovornost.

„Čestitamo UPM-u što je uključen u Dov Jones evropske i svetske indekse održivosti. DJSI odlika je odraz toga da ste lider u održivosti u svojoj industriji. Rekordan broj kompanija koje učestvuju u S&P Globalnoj proceni održivosti 2021. godine svedoči o rastućem pokretu za otkrivanje i transparentnost ESG-a“, kaže Manjit Jus, globalni šef ESG istraživanja, S&P Global.

„U duhu konferencije UN o klimatskim promenama COP26, ne možemo previše naglašavati važnost smanjenja upotrebe fosilnih sirovina i energije. Svetu su potrebna inovativna, obnovljiva rešenja koja omogućavaju potrošačima da donesu održive izbore“, nastavlja Lundgren.

Klimatska akcija UPM-a zasnovana je na značajnom smanjenju emisije CO2, održivom upravljanju šumama i inovativnim proizvodima koji su pozitivni na klimu. Ove akcije podržavaju poslovnu ambiciju UN-a za 1,5 stepen i The Climate Pledge, obe globalno značajne, dugoročne inicijative kojima je UPM posvećen.

Pročitajte više na: S&P Global vebsajtu.