Top 5 boja u štamparskoj industriji

objavljeno u Blog

Kada pričamo o 5 najboljih boja koje se koriste u štamparskoj industriji, to bi bile:

  1. Ofset boja: Ovo je najčešće korišćeno boja u komercijalnoj štampi, a koristi se u ofset litografiji, tehnici štampe koja podrazumeva prenošenje boje sa štamparske ploče na gumeni pokrivač, a zatim na površinu za štampanje. Ofset boja je dostupno u formulacijama na bazi ulja i vode.
  2. UV boja: Ovo boja se očvršćava ultraljubičastim svetlom, što ga čini da se brzo suši i daje živopisne, dugotrajne boje. UV boja se obično koristi u aplikacijama za digitalnu štampu i sito štampu.
  3. Digitalno boja: Ova vrsta boje se koristi u digitalnoj štampi, koja uključuje štampanje direktno na površinu za štampanje iz digitalne datoteke. Digitalna boja je obično na bazi vode ili rastvarača, i formulisano je da radi sa određenim tipovima opreme za digitalnu štampu.
  4. Fleksografska boja: Ova boja se koristi u fleksografskoj štampi, što uključuje prenošenje boje sa štamparske ploče na fleksibilnu površinu za štampanje, kao što je rolna papira ili film. Fleksografska boja je obično na bazi vode ili rastvarača i dizajnirano je da dobro prijanja na različite podloge.
  5. Boja za gravuru: Ova boja se koristi u dubokoj štampi, što uključuje graviranje slike na cilindar za štampanje, a zatim korišćenje tog cilindra za prenošenje boje na površinu za štampanje. Boja za gravuru je obično na bazi rastvarača i obično se koristi u aplikacijama za štampanje velikog obima, kao što je štampanje časopisa.

Naravno, u zavisnosti od vaših želja, potreba i mogućnosti, Vi birate boju koja najviše odgovara Vama, a ukoliko Vam treba savet pri odabiru kontaktirajte naše stručnjake kako biste za Vaš izabrali ono što Vam najviše odgovara.