Otkazan je Labelexpo

objavljeno u Blog, Novosti

Labelexpo Europe objavljuje nove datume

Tarsus Grupa, organizator Labelexpo Global Series, danas je saopštila da je Labelexpo Europe 2022 pomeren, a događaj će biti održan od 11. do 14. septembra 2023. Organizacioni tim je doneo odluku da pomeri datume događaja u svetlu značajnih lančanih pritisaka sa kojima se evropska industrija etiketa trenutno suočava u kombinaciji sa brzim razvojem situacije u Ukrajini.

Odluka je doneta na osnovu bliskih konsultacija sa izlagačima, udruženjima i širom industrijom, pri čemu su mnogi direktno pogođeni nestašicom materijala i jako dugačkim rokovima isporuke. Ove nestašice, izazvane pandemijom, eskaliraju poslednjih meseci sa dugim rokovima isporuke koji sada ometaju lanac snabdevanja u Evropi. Pošto je događaj zakazan za nešto manje od dva meseca, nedostatak vidljivosti unapred je doveo do toga da tim događaja promeni raspored u najboljem interesu zajednice izdavača.

Lisa Milburn, generalni direktor Labelexpa, objasnila je: „Prvo, želela bih da zahvalim na podršci koju smo imali od industrije sa mnogima koji su se posvetili Labelexpo Europe, uprkos problemima sa kojima se mnogi od njih trenutno bave, znamo odluku da pomeranje sajma će biti razočaravajuće za njih kao i za nas. Ovo je bila veoma teška odluka za nas, mi smo neumorno radili na prevazilaženju problema u lancu snabdevanja i proizveli sajam koji je potreban industriji, posebno u svetlu izazova u poslednje dve godine. Nažalost, ova pitanja su se pokazala kao nepremostiva u ovoj fazi, tako da smatramo da je pomeranje odgovorna odluka koju treba doneti. ”

Jules Lejeune, generalni direktor, FINAT-a, takođe je prokomentarisao: „FINAT u potpunosti razume i podržava odluku koja je doneta. S obzirom na postojeću nestašicu sirovina i materijala, trenutnu nestašicu papira i drugog potrošnog materijala za proizvodnju etiketa, i sada velike geopolitičke neizvesnosti izazvane situacijom u Ukrajini, jednostavno postoji previše prepreka za prevazilaženje. FINAT ostaje ponosni pobornik vodeće svetske trgovinske izložbe za industriju štampanja etiketa i ambalaže. Divimo se našem dugogodišnjem partneru Labelexpo što je doneo ovu izuzetno tešku odluku i što je interese industrije stavio na prvo mesto. ”

S obzirom na pomeranje Labelexpa Europe, sledeći veliki globalni događaj za industriju štampe ambalaže biće Labelexpo Amerika koji će se održati u Kongresnom centru Donald E. Stephens, Čikago, 13-15. septembra 2022. Drugi predstojeći Labelexpo događaji ove godine uključuju Labelexpo Asia (28. jun-1. jul), Labelexpo India (10-13. novembar) i Labelexpo South China (7-9. decembar).