Flint Group predstavlja nove inovacije mastila

objavljeno u Aktuelnosti

Flint Group predstavlja nove inovacije mastila na bazi vode za ruske pretvarače ambalaže

Izvor: www.flintgrp.com 

Flint Group, vodeći dobavljač potrošnog materijala za štampu u globalnoj industriji ambalaže, najavio je pokretanje niza novih inovacija mastila na bazi vode za rusko tržište pakovanja Paper & Board.

Andrej Popov, komercijalni direktor Packaging Inks Russia & CIS u Flint Group-u, rekao je: „Posvećeni smo ruskom tržištu ambalaže i ulažemo u nove vodeće tehnologije na tržištu kako bismo osigurali da naši kupci postižu najbolje performanse u klasi.

„Kao visoko konkurentna industrija, naša nova paleta boja i premaza na bazi vode AquaCode dizajnirana je tako da našim kupcima pruži mogućnost uštede na ukupnim troškovima štampe. Uz velike brzine performansi, isporučujući manje zastoja i otpada, kao i veliki grafički uticaj, asortiman vidi naše kupce u prvom planu razvoja tehnologije mastila sledeće generacije. “

Nakon što je već lansirao svoju viziju održivosti „za podršku tržištima ambalaže odgovorno izgrađenim proizvodima i održivim rešenjima dizajniranim za kružne ekonomije“, novi asortiman takođe uključuje mnoštvo novih prednosti u pogledu ekoloških performansi.

Asortiman AquaCode sastoji se od niza novih tehnologija mastila dizajniranih za specifične zahteve pakovanja i primene:

OctaCode – OctaCode serija mastila nudi visoku otpornost na ulja, masti i hemikalije, istovremeno štiteći od trljanja i ogrebotina. Od usluživanja hrane, preko aplikacija za štampu i aseptičnog pakovanja, OctaCode donosi nekoliko blagodati za životnu sredinu, primenu pakovanja i postupak štampe. Ono što je najvažnije, OctaCode takođe podržava štampanje na plastičnoj foliji na bazi vode.

HekaCode – Ova serija mastila nudi vodeći u klasi kvalitet i efikasnost proizvoda. Pomoću HekaCode štampači mogu smanjiti broj zaustavljanja presa, poboljšati vreme podešavanja i povećati stabilnost štampe. Povećana produktivnost čišćenja ploča, zajedno sa većim brzinama konverzije, štampačima dodatno omogućava smanjenje troškova. Sa poboljšanom pokrivenošću i kilometražom, asortiman je pogodan za primene valovitog kartona pre i posle štampe, kao i za vreće za kupovinu, papirne kese i vreće i druge ključne primene.

TerraCode – Dizajniran da smanji emisiju CO2, TerraCode je održiva linija mastila i premaza na bazi vode za ambalažu od papira i kartona. Ovaj asortiman podržava upotrebu štampe u proširenom opsegu boja, a svojom velikom snagom omogućava vrhunsko hvatanje i kvalitet tona, TerraCode takođe smanjuje pojavu grešaka, poboljšava stabilnost štampe i pokazuje izvanredan kvalitet štampe i pokrivenost. U seriju TerraCode uključeni su direktni premazi za kontakt sa hranom za pakovanje u uslugama prehrambenih proizvoda.

DecaCode – DecaCode, premazi na bazi vode dizajnirani su za prezentaciju i zaštitu sledeće generacije i uključuju niz zaštitnih premaza koji mogu podržati projekte zamene plastike. DecaCode pruža izvanredan grafički efekat, sa visokim sjajem i mat opcijama za širok spektar primena, uključujući valovite, aseptične i sveže, pre i posle štampe, torbe i vreće i ambalažu za usluživanje hrane.

Popov je zaključio: „Radili smo sa velikim brojem naših kupaca na razvoju ovih rešenja sledeće generacije zadovoljavajući njihove ključne potrebe smanjenja troškova, povećane efikasnosti, izvanrednog kvaliteta štampe i održivosti. Oduševljeni smo što ulazimo u novu godinu sa tako uzbudljivim inovacijama koje ćemo plasirati na tržište. “