Flint Group je dostigao EcoVadis srebrni status za održivost

objavljeno u Aktuelnosti

Flint Group, uključujući sve poslovne jedinice u okviru svog odeljenja, postigao je srebrni status od EcoVadis-a, najvećeg i najpouzdanijeg provajdera rejtinga poslovne održivosti sa globalnom mrežom od preko 85.000 ocenjenih kompanija.

Smatra se da se kompanija nalazi u prvih 21% kompanija koje je EcoVadis ocenio u proizvodnji boja, lakova i sličnih premaza, uključujući štamparske boje. Ocenjen je u prvih 9% kompanija u kategoriji održive nabavke, kao i u prvih 7% za etiku.

Stiv Drajden, glavni izvršni direktor Flint grupe, rekao je: „Ovo je ogromno dostignuće za naše poslovanje širom sveta. To se odražava kroz naporan rad i posvećenost koju naši timovi čine u kretanju ka našoj viziji održivosti 2030. – da budemo prepoznati od strane naših kupaca, zaposlenih i akcionara kao etička kompanija, koja isporučuje održive proizvode i usluge za industriju pakovanja i štampanja. Ova vizija podržava dugoročno stvaranje i rast vrednosti za naše klijente, zaposlene i akcionare.”

Flint Group koristi marljiv okvir održivosti koji pokriva ekološke, društvene i upravljačke aspekte poslovnih aktivnosti i 2020. godine postala je potpisnica Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija. Ova posvećenost usklađuje poslovanje kompanije sa univerzalnim principima UN o ljudskim pravima, radu, životnoj sredini i borbi protiv korupcije, pored 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Doug Aldred, glavni komercijalni direktor za Flint Group, rekao je: „EcoVadis pruža vodeće rešenje za praćenje održivosti u globalnim lancima snabdevanja. Kompanija koristi svoju inovativnu tehnologiju i stručnost u oblasti održivosti da podrži Flint Group u usvajanju održivih praksi i bili smo oduševljeni što smo obezbedili srebrni status; poboljšanje od 10 poena u odnosu na naš rezultat iz 2020.”