Fascikle napravljene bez drveća?

objavljeno u Aktuelnosti, Novosti

Da! Jednostavan način da doprinesete održivom svetu je korišćenje Secolor Tree-Free fascikli napravljenih od poljoprivrednog otpada.

Jalema veruje u održivu budućnost i bira Papervise-ov pionirski karton da bi to postigla. Stoga najavljujemo lansiranje palete Secolor Tree-Free fascikli napravljenih od poljoprivrednog otpada. Kao što naziv jasno kaže, nijedno stablo se ne koriste za proizvodnju naših Secolor-Free fascikli. Sadrže 0% drveća. Umesto toga, vlakna u Papervise kartonu su 100% zamenjena poljoprivrednim otpadom.

U sektoru poljoprivrede, samo 20% poljoprivrednih kultura se trenutno koristi za proizvodnju hrane. Preostalih 80% se često odlaže kao otpad. U zemljama u razvoju, većina poljoprivrednog otpada se spaljuje na otvorenom. Ovo dovodi do oslobađanja nepotrebne količine CO₂ u atmosferu što doprinosi globalnom zagrevanju.

Najvažnija sirovina potrebna za izradu kartona je celuloza. Poljoprivredni otpad takođe sadrži celulozu. Stoga se poljoprivrednom otpadu može dati drugi život da bi se napravio ekološki prihvatljiv i održiv karton, kao što je Papervise odlučio da uradi.

Korišćenjem Papervise kartona za fasciklu Secolor Tree-Free, Jalema pomaže organizacijama da postanu održivije. Ova vrsta kartona ima 47% manje uticaja na životnu sredinu od FSC® kartona napravljenog od drvenih vlakana. Takođe ima 29% manji uticaj na životnu sredinu od recikliranog kartona.

Sa ovim novim načinom proizvodnje kartona, Papervise omogućava korišćenje ekološki prihvatljivog kartona iz poljoprivrednog otpada za održivo štampanje, pakovanje kancelarijski materijal. Održivi karton Papervise se ne razlikuje od tradicionalnog kartona. Takođe doprinosi većoj biodiverzitetu i smanjuje emisije CO₂.

Da li ste zainteresovani da vaša organizacija bude održivija i da postigne ekološke ciljeve? Pogledajte naše fascikle Secolor Tree-Free!

Pogledajte na: https://youtu.be/WLPSJ9COgs0